HABERLRİMİZ

Anasayfa Haberlerimiz Bulgar Turistleri İznik’te!

Bulgar Turistleri İznik’te!

Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’dan gelen yabancı turistleri iznik’te ağırladık. 

Korona virüs (Covid – 19) öncesi tüm detaylarını görüştüğümüz ilk Bulgar turunu Eylül ayında İznik’te ağırlayabildik.

Virüsün büyük darbe vurduğu turizm sektörü en çok seyahat acentelerini etkilediği gibi ülkemizin büyük döviz girdisine sahip yabancı turist akınını da durdurmuştu.

“İznik’e nitelikli yabancı turist” getirmek en önemli hedefleri arasında olan İznik’in tek profesyonel turizm acentesi Niceaevents Turizm; Bulgar turlarının Ekim ve Kasım ayında da devam edeceğini belirtti. Ek olarak 2021 Mart ayından itibaren seri grup halinde düzenli olarak her ay geleceklerini belirten Niceaevents kurucusu ve yöneticisi Orhan Yağcıoğlu “Bizim gibi yerel acentelerin böyle bir dönemde bu işi yapabilmesi gurur verici” diyerek sevincini paylaştı.

İznik’in küçük ve orta ölçekli esnafı Bulgar gruplarımızın alışverişleri konusunda kendilerine dürüst bir yaklaşım ile davranıldığını belirten turizm ofisi bu yaklaşım düzenli turlarımızın uzun soluklu olması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Herkes kazansın birlikte güçlü olalım ilkesiyle İznik için “Nitelikli Yabancı Turist” çok önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Yağcıoğlu “İznik Çinisi ve Zeytin-Zeytinyağı anlamında zaten marka olma yolunda ilerliyor ve elbette hali hazırda iznik’e gelmiş bir turistin %99’u bu alışverişi yapacak, bunun bize geri dönüşlerinin olacağını bilelim ve farkında olalım, bu bize yeterli” dedi.

Bulgaristan'dan gelen turistlerimiz için İznik'te bulunan en önemli tarihi yerler;  İstanbul Kapı ve Lefke Kapı, Ayasofya, Çini Müzesi, Bazilika ve Roma Tiyatrosu. Bu vesile ile ziyarete kapalı olan tüm tarihi yerlerimizi de biran önce açılması konusunda gündeme taşıyoruz. 

 



Bulgar Turistleri İznik’te!

Geçtiğimiz hafta Bulgaristan’dan gelen yabancı turistleri iznik’te ağırladık. 

Korona virüs...

İznik Gölü'nde İlk Defa Tekne Turu Başladı

İznik Gölü'nde bir ilk gerçekleşiyor.

Uzun uğraşların sonunda İznik'te resmi anlamda ilk defa t...

İznik Müzesi 8 Yıllık Çalışma Sonunda Açıldı

Türk İslam Eserleri Müzesi Açıldı

8 yıldır kapalı olan İznik mü...